05 October 2012

DANIAL DAH PANDAI NYANYI LAGU TADIKA


video
LAGU PERTAMA DANIAL KETIKA UMURNYA 5 TAHUN 11 BULAN DAN UMUR PENDENGARANNYA 2 TAHUN 7 BULAN......selamat menjamu halwa telinga u olls....hehhehe

bestnye...bestnye hati mama bila melihat lagi perkembangan baru dari my bionic son nie...teringin sangat dengar danial nyanyi sebelum ni...sebab selalu sangat tengok dia aksyen tangan macam pegang microfon bila dia tengok along ngan abah dia nyanyi dalam kereta...masa tu danial pun nyanyi jugak..TAPI..??? hehehehe...tak de perkataan ayat yg bunyi betol...yg keluar dari mulutnya cumalah ayat "bahasa jerman"...yg kita selalu dengar dari anak2 kita masa umur setahun tu la...tak faham kan...macam tu la danial nyanyi...sebabkan selalu tengok dia nak join nyanyi jugak...mama pun ajar la dia nyanyi lagu mudah dulu...lagu yg kita selalu dengar kat tadika2 sekarang la...MANA KUCING..senang je kan?memang senang untuk kita dan anak kita yg  normal pendengarannya...tapi tak pe...mama tetap amik cabaran ni untuk ajar danial nyanyi gak...sebab mama pun teringin gak dengar danial nyanyi dengan sebutan yg elok...

so alhamdulillah dengan izinNya,hanya amik masa 3 hari je yang bersamaan dengan 30 minit setiap sessi nyanyi setiap hari...tup..tup..tup...malam hari ke 3 lepas danial dengar along dan awish (adik dia) nyanyi saja2 lagu mana kucing nie...tibe2.. danial datang kat mama kata " mama...MANA KUCING, MANA KUCING, DAPUR,DAPUR,KUCING MAKAN IKAN,KUCING MAKAN.IKAN,EMM SEDAP...(gelak besar mama masa ni..sedap2 dia je tambah kan..hahahaha)...MEAW MEAW MEAWWW.....MEAW MEAW MEAWWWW.....masa ni dah elok sikit la..tapi ada word tertinggal...patutnya DI DAPUR...so mama train lagi la danial nyanyi...betulkan sikit2 mana yg perlu...cakap pada dia "EMM SEDAP " tu tak payah cakap...so dia pun nyanyi semula...ehhh dah pandai dah...tak de word tinggal dah masa malam ke 3 tu nyanyi...esok tu time study, mama cakap danial jom belajar...terus dia nyanyi lagu ni...sukanya hati mama ni...rase xcited sgt nak share ngan terapies dia...terus mama mesej terapies dia bagi tau yg danial dah pandai nyanyi lagu mana kucing w/pun masa tu tone dia macam ROBOT NYANYI...(cuba bayangkan sendiri yek..) hehehehehe...

esok tu time kami dalam perjalanan nak ke kenduri kawin...masa dalam kereta mama suruh la danial nyanyi sebab nak rakam..konon2 nak share la ngan kawan2 semua...nak bagi semangat kat parents2 lain yg ada anak macam danial nie...(pada hal dalam hati nak masukkan dalam YOUTUBE nak laungkan pada dunia bahawa anak saya yg lahir tanpa pendengaran..yg awalnya sejak ari pertama lihat dunia sampailah umur 3 tahun 5 bulan tak pernah mendengar apa2 bunyi dan perkataan di dunia ni boleh bercakap malah menyanyi...

..

No comments:

Post a Comment